Country Express/Björklund, Jan

Country Express/Björklund, Jan

Country-musiikki yhtye

Country Express, Suomen kantrin uudisraivaajayhtye Karjaalta, on vaihtanut koostumustaan.

Alkuperäisjäsenistä vuodelta 1974 ovat edelleen mukana Börje Björkqvist (akustinen kitara ja laulu), Rolf Löfberg (kitara ja laulu) ja Guy Laine (kitara ja laulu).  Loppukesästä1975 mukaan hypähti rumpali Jan Björklund, juuri ennen kuin yhtye voitti kantrimusiikin pohjoismaiset mestaruuskilpailut Göteborgin Liseberg-huvipuistossa. Kilpailun, johon Country Expressin lisäksi osallistui 32 ruotsalaisyhtyettä, voittopalkintona oli matka ja esiintyminen Lontoon Wembley-festivaaleilla pääsiäisenä 1976. Seuraavana vuonna laulusolistin paikan sai Benny Törnroos, joka osallistui satumaiseen Nashville-matkaan 1978. Matkan huipentuma oli esiintyminen ”kantrin mekassa”, Grand Ole Opryssa. Sitä seurasivat kiertueet ja TV-siintymiset, Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Hollannissa. Tässä koostumuksessa Country Express esiintyi vuoteen 1988 saakka, jolloin toiminta hetkellisesti lopetettiin.

1990-luvulla Country Express esiintyi muutaman vuoden eri kokoonpanolla jossa basistina oli Ingolf Backman, joka taas on remmissä mukana. Uusin jäsen on steelkitaristi Christian ”Popp” Gustafsson. Hän on soittanut m.m. yhtyeessä Nightriders.

Yle Fem-dokumentin (2009), ”Country Express, Karjaalta Nashvilleen”, jälkeen on palaute vanhojen ja uusienkin kannattajien keskuudessa ollut niin myönteistä, että ”pojat” päättivät 20:n vuoden tauon jälkeen lähteä uudestaan ”On the road again”.

COUNTRY EXPRESS

Vuosien varrella on Country Express esiintynyt lukuisissa radio- ja televisio-ohjelmissa Euroopassa ja USA:ssa. Ensimmäistä LP-levyä myytiin yli 35000 kpl ja se toi yhtyeelle kultalevyn.  Country Express  järjesti myös 11 Karjaan Country Cavalcade-festivaalia esiintyjinä kotimaisten artistien lisäksi suuria kansainvälisiä tähtiä. Country Express ei ole vielä saavuttanut pääteasemaa, matka jatkuu …