Kristina Järvinen

Kristina Järvinen

Jazz -standardien tulkitsija

 

KRISTINA JÄRVINEN

 

Kristina Järvinen on jazzstandardien tulkitsija, jolle vanhat jazz – standardit ovat intohimo. Keikkaohjelma koostuu mm.  Cole Porterin, Duke Ellingtonin,  Fats Wallerin, Erroll Garnerin ja monien muiden ajan säveltäjien tuotannosta. ”Nämä uskomattoman vahvat sävellykset, joiden ikuisia aiheita ovat rakkaus, tuska, menetys, intohimo - puhuttelevat edelleen. . Näihin upeisiin sävellyksiin ja lyriikoihin ei koskaan kyllästy, ne antautuvat tulkinnoille ja niitä kuunnellaan sukupolvesta toiseen”,  toteaa Kristina.

 

Kristina on kehittänyt itseään jazz –laulun saralla mm. ottamalla säännöllisesti yksityislaulutunteja lähes parinkymmenen vuoden ajan ja osallistutunut Otava opistolla Classic Jazz ry:n järjestämille Klassisen Jazzin Yhtyesoittokursseille kesäisin ja talvisin. Kristina Järviseltä ilmestyi omakustanne jazz – levy - Just Squeeze Me - 2008.

 

Kristinan ääni taipuu niin, swingiin, kuin kauneimpiin jazz – balladeihin. Yhdessä kotkalaisen pianistin Marko Taipaleen kanssa Kristina on keikkaillut säännöllisesti. Varsinkin pari kertaa vuodessa pidetyt, lämminhenkiset, Jazz – Standardeja Paahtimolla – tilaisuudet ovat olleet todella suosittuja ja jokaisella näistä keikoista on Porvoon Paahtimon yläkerta ollut tupaten täynnä. Kristina on kaksikielinen, joten spiikit sujuvat niin suomen- kuin ruotsin kielellä.  Esiintymiskieli on lähinnä englanninkieli, mutta ohjelmassa ollut kappaleita myös suomen-, ruotsin- ja ranskankielellä.  

 

Saumaton yhteistyö pianisti Marko Taipaleen kanssa on jatkunut jo vuosia. Sopii tunnelmanluojaksi taustalle, yritys- ja yksityistilaisuuksiin omaksi ohjelmanumeroksi jne.  Kristinan motto: Tyylillä, tunteella, pilke silmässä”.